Древняя Икона Пресвятой Богородицы передана в дар бобруйскому центру ´Покрова´.

Икона Пресвятой Богородицы ´Млекопитательница´, написанная в 19 веке для афонского Ильинского скита, передана в дар бобруйскому центру поддержки семьи и материнства ´Покрова´.

Этот образ Пресвятой Богородицы был написан 200 лет назад для скита в честь святого пророка Илии, который относится к русскому Пантелеимонову монастырю на Святой горе Афон. Недавно икона была отреставрирована, после чего братия обители передала её в дар центру.

Tеперь поклониться афонской святыне могут все желающие. Она находится в расположенном на территории центра домовом храме в честь Покрова Пресвятой Богородицы.

Издавна перед образом Млекопитательницы молятся кормящие матери, прося здоровья себе и свои чадам, беременные женщины и все те, кто просит духовного, душевного и физического здоровья своим детям.

Тропарь Пресвятой Богородице пред иконой Ея ´Млекопитательница´

глас 3

Без се́мене от Боже́ственнаго Ду́ха,/ во́лею же О́тчею зачала́ еси́ Сы́на Бо́жия,/ от Отца́ без ма́тере пре́жде век су́ща,/ нас же ра́ди из Тебе́ без отца́ бы́вша,/ пло́тию родила́ еси́/ и Младе́нца млеко́м пита́ла еси́,/ те́мже не преста́й моли́ти // изба́витися от бед душа́м на́шим.

Молитва Пресвятой Богородице пред иконой Ея ´Млекопитательница´

О, Пресвята́я Госпоже́ Влады́чице на́ша Богоро́дице, Небе́сная на́ша Цари́це, млеко́м Христа́ Бо́га на́шего пита́вшая, и нас недосто́йных и многогре́шных Твое́ю бога́тою ми́лостию пита́еши. Спаси́ и изба́ви нас гре́шных рабо́в Твои́х от напра́сныя клеветы́, от вся́кия беды́ и напа́сти и внеза́пныя сме́рти. Поми́луй нас в дневны́х часе́х, во у́тренних и вече́рних и во вся́кое вре́мя сохрани́ нас: стоя́щих, сидя́щих соблюди́ и на вся́ких путе́х ходя́щих и в ночны́х часе́х спя́щих покры́й и заступи́. Защити́ нас, Влады́чице Богоро́дице, от всех на́ших враг ви́димых и неви́димых и от вся́каго зла́го обстоя́ния. На вся́ком ме́сте и на вся́кое вре́мя бу́ди нам, Ма́ти Преблага́я, необори́мая стена́ и кре́пкое заступле́ние, всегда́, ны́не и при́сно, и во ве́ки веко́в. Ами́нь.

иcтoчник: www.bobreparhiya.by